Bonsuccés

Una sèrie de factors van determinar aquesta rehabilitació d'un habitatge del segle XIX a Ciutat Vella, Barcelona. Es tractava d'un pis amb molts actius. No s'havia tocat en 130 anys i estava ple de detalls valuosos i d'històries viscudes. La fortuna de trobar uns clients respectuosos amb les decisions de projecte i topar amb unes normatives estrictes ens van obligar a pensar i repensar el projecte fins arribar a una solució imaginativa que dóna un ús versàtil a l'habitatge.   

Els treballs van consistir en una rehabilitació integral afectant distribució, estructura, instal·lacions i tancaments. Es va treballar des d'una mirada contemporània i amb compromisos ètics i de respecte als detalls i a la història. A partir d'una distribució característica d'un habitatge Principal d'aquesta època però poc funcional avui en dia, amb massa espais interiors i foscos, la intervenció aconsegueix donar-li al pis aquesta versatilitat i lluminositat necessàries per al seu ús actual.

El resultat final és una intervenció que fa aflorar el passat. Aprofitem la història traient-li el màxim partit al que ens anem trobant, ja siguin elements d'entrada visibles tals com els paviments hidràulics o les portes i motllures, o bé sorpreses com ara revoltons pintats, amagades durant més de vuitanta anys rere els falsos sostres de canyís. El pis conserva tota la seva essència però essent, ara, funcional i lluminós. Una reparació creativa que a força de reciclatge i un procés de retalla-enganxa, com si d'una arquitectura km0 es tractés, ha buscat solucions de diàleg entre el nou i el vell. Els elements nous són artesans de manera que poden conviure amb les preexistències sense grinyolar. Reutilitzem els elements que proporciona la pròpia obra recol·locant-los des d'una mirada contemporània com si es tractés d'un collage.